Cultuur beleef je samen

Het is de missie van Davidsfonds om in de 21ste eeuw, vertrekkend vanuit onze Vlaamse en christelijke wortels, de mensen in Vlaanderen en Brussel duurzaam samen te brengen rond onze Nederlandse taal, cultuur, kunst, geschiedenis en gedeeld erfgoed.

Davidsfonds evenementen Meer dan 6.000 vrijwilligers organiseren jaarlijks bijna 10.000 evenementen, ook bij jou in de buurt. Een paar voorbeelden? De Week van de Geschiedenis, met tientallen historische activiteiten, in heel Vlaanderen. Of Toast Literair, het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen, telkens op de voorlaatste zondag van januari.

Davidsfonds Academie Enthousiaste docenten uit alle Vlaamse universiteiten en conservatoria, die in één of meerdere lessen hun liefde voor het vak overbrengen op een leergierig publiek: dat is Davidsfonds Academie. Tientallen cursussen dus en nog veel meer, want Davidsfonds Academie organiseert ook boeiende dagevenementen en frisse zomercursussen.

Davidsfonds Cultuurreizen Ontdekken, ontmoeten en beleven: je kunt het volop tijdens de 200 cultuurreizen die het Davidsfonds jaarlijks organiseert. Uitzonderlijke reisbegeleiders - auteurs, journalisten, professoren ... - geven de reizen een duidelijke meerwaarde. Ze tonen je culturele hoogtepunten en leren je nieuwe culturen kennen. De focus ligt op kwaliteit, in fijn gezelschap, voor een correcte prijs.

Davidsfonds boeken Boeken, cd's, e-books die even gevarieerd zijn als het leven zelf, met focus op geschiedenis en kunst. Maar ook lifestyle, actualiteit, zingeving, toerisme en andere thema's zitten in het aanbod, net als kinder- en jeugdboeken.

Ontdek ook de Davidsfonds Cultuurkaart, die je bij alle Davidsfondsactiviteiten flink wat korting of andere voordelen oplevert.

Neem een kijkje op onze website.