Cultuur beleef je samen

Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat jaarlijks zo'n 10.000 culturele activiteiten organiseert, meer dan 150 cursussen op niveau aanbiedt, tientallen cultuurreizen met een meerwaarde opzet en een waaier aan meeslepende boeken aanbiedt. Het Davidsfonds is actief op honderden plekken, in heel Vlaanderen, en focust in al wat het doet op taal, geschiedenis en kunst.

Davidsfonds evenementen Meer dan 6.000 vrijwilligers organiseren jaarlijks bijna 10.000 evenementen, ook bij u in de buurt. Een paar voorbeelden? De Nacht van de Geschiedenis, met tientallen historische activiteiten op één avond, in heel Vlaanderen. Of Toast Literair, het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen, telkens op de voorlaatste zondag van januari.

Davidsfonds Academie Enthousiaste docenten uit alle Vlaamse universiteiten en conservatoria, die in een viertal lessen hun liefde voor het vak overbrengen op een leergierig publiek: dat is Davidsfonds Academie. Tientallen cursussen dus en nog veel meer, want Davidsfonds Academie organiseert ook boeiende dagevenementen en frisse zomercursussen.

Davidsfonds Cultuurreizen Ontdekken, ontmoeten en beleven: u kunt het volop tijdens de 200 cultuurreizen die het Davidsfonds jaarlijks organiseert. Uitzonderlijke reisbegeleiders - auteurs, journalisten, professoren ... - geven de reizen een duidelijke meerwaarde. Ze tonen u culturele hoogtepunten en leren u nieuwe culturen kennen. De focus ligt op kwaliteit, in fijn gezelschap, voor een correcte prijs.

Davidsfonds boeken Boeken, cd's, e-books die even gevarieerd zijn als het leven zelf, met focus op geschiedenis en kunst. Maar ook lifestyle, actualiteit, zingeving, toerisme en andere thema's zitten in het aanbod, net als kinder- en jeugdboeken. Ze worden nu onder de vleugels van WPG Uitgevers gemaakt, u vindt ze wel nog allemaal via deze website bij het onderdeel Boeken.

Ontdek ook de Davidsfonds Cultuurkaart, die u bij alle Davidsfondsactiviteiten flink wat korting of andere voordelen oplevert. Of bel ons gewoon, op 016 31 06 00, voor meer informatie. Tot binnenkort!

cultuur beleef je samen